Dansa contemporània

Professor/a:

Andrea Sala

Jazz, Contemporània & flexibility, Turns & Jumps

Horari:

Quina roba he de portar?

Vestimenta Noies

  • Mallot i mitges o malles, top/samarreta ajustada i malles
  • Sabatilles negres de dansa o aranyes
  • Cabell recollit

Vestimenta Nois

  • Samarreta i pantalons còmodes
  • Sabatilles negres de dansa o aranyes
danza contemporanea
danza contemporanea en sds
danza contemporanea tecnicas

Clases de Dansa Contemporània

La dansa contemporània sorgeix com una reacció a les formes clàssiques i, probablement, com una necessitat expressar-se més lliurement amb el cos.

El ball contemporani busca expressar, a través del ballarí, una idea, un sentiment, una emoció, com en el ballet clàssic, però barrejant moviments corporals propis del segle XX i XXI.

A la dansa contemporània, els moviments se sincronitzen amb el cap tractant de comunicar un missatge. Amplia el rang de moviment, i utilitza l’espai amb més possibilitats.

Característiques

Aquesta classe de ball posa l’accent en la versatilitat i la improvisació, a diferència de la naturalesa estricta i estructurada del ballet. Els ballarins de dansa contemporània se centren en el treball de terra i en la gravetat. Aquest gènere de dansa, que es practica sovint amb els peus descalços, es pot interpretar amb molts estils musicals diferents.

Classes de dansa contemporània a Barcelona i Cornellà

Hi ha moltes coses divertides al ball contemporani, però només en destacarem tres.

  1. En primer lloc, la teatralitat: el ballarí es converteix en actor i l’actor en ballarí. No hi ha un bé o un mal, perquè l’objectiu d’aquest estil és la interpretació, que és subjectiva.

  2. En segon lloc, s’explora el moviment segons el mateix cos, entenent que els diferents cossos tenen diverses formes d’expressió i interpretacions d’un mateix moviment. A la dansa contemporània, la bellesa rau en la mateixa expressió. El moviment pot ser líric o lleuger, semblant al ballet, o fluid i amb els peus a terra, amb molta soltesa a terra.

  3. Per acabar, no se cenyeix a un patró com molts altres estils. Això vol dir que, mentre danses com el tango, el ballet i moltes altres tenen passos predefinits, la dansa contemporània és lliure d’explorar el moviment del cos. Tot i això, també té moltes tècniques preestablertes que cal dominar per poder interpretar el moviment correctament. És una forma fantàstica de conèixer el cos i aprendre a fer-lo servir, desafiant la gravetat i lluitant contra les pors internes a través del moviment i la música.

¡Únete a la família SDS!

Rellena el siguiente formulario y te mandaremos toda la documentación necesaria para la inscripción.